Zoeken
  • suzannezandstra

Speeltuin etiquette? help!

Man o man, wat ongemakkelijk. Noortje is 7 maanden en vindt alles met een beetje snelheid geweldig dus zowel de schommel als glijbaan zijn favoriet. De afgelopen twee weken ben ik dan ook een aantal keer naar een pleintje hier in de buurt geweest, gewoon om even lol te trappen. Daar zijn dan, logisch.. ook andere kinderen met ouders en ik vind dat toch een partij ongemakkelijk (haha)!


Waarschijnlijk stel ik me enorm aan, maar ik weet gewoon niet wat de norm is. Praat je met elkaar? Praat je met de ouders waarvan de kinderen contact zoeken met elkaar? Vraag je hoe het kindje heet? En is het dan gebruikelijk om jezelf voor te stellen? En dan het meest ongemakkelijke moment van de afgelopen keer: Hoe neem je dan afscheid?!!


Het praten via je kind, daar moet ik namelijk ook nog mijn mening over vormen. Zinnen als: Nou Noortje, zeg maar dag tegen dat kindje, we gaan er weer vandoor. Op zich geen hele gekke zin, maar behoor je daarna ook als volwassenen onderling nog afscheid te nemen?


Andere ouders lijken het allemaal onder de knie te hebben, de smalltalk vliegt je om de oren. Het enige waar ik in blijf hangen is: moeilijk, moeilijk, moeilijk.. (op de melodie van Briggite Kaandorp: https://www.youtube.com/watch?v=BFugEoNNUFc )


Het moge duidelijk zijn dat dit geen wereldproblematiek is. Gelukkig maar. Als dit hetgeen is waar ik mij druk om maak... Wel is de speeltuin blijkbaar een eigen wereld in de wereld, waar ik nog even mijn plek moet vinden. En bij deze, advies is welkom (haha), help this girl out: Wat zijn de etiquette van de speeltuin?


Liefs,

Suus
44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven