About

Hey!

Ik ben Suzanne, 29 jaar en moeder van Noortje. In deze blog wil ik eerlijke en alledaagse verhalen over het moederschap kwijt en meer vertellen over mijn visie op het lerende kind. Vanuit mijn ervaring in het (kunst)onderwijs probeer ik een brug te slaan en moeders te inspireren om samen met hun kleintjes de wereld te ontdekken. 

Sinds 2013 ben ik werkzaam in het kunstonderwijs op verschillende basisscholen in de randstad. Destijds ben ik gestart als muziekdocent, maar ik houd mij nu voornamelijk bezig met kunstonderwijs in de brede zin. Het creatief proces is schoolbreed inzetbaar en het experimenteren en integreren van verschillende vakgebieden is dan ook wat mij aanspreekt. Ik probeer onderwijs te ontwikkelen waarbij de leerlingen leren om zich te verhouden met de complexe wereld waarin we leven. De manier waarop de mens (kunst) creëert kan kinderen helpen die wereld te leren begrijpen. 

Naast mijn werkzaamheden op de basisschool ben ik ook docent aan de pabo van de Haagse Hogeschool. Ik probeer de studenten te inspireren om aan de slag te gaan met het creatief proces en ontdekkend leren. Daarbij wil ik ze inzicht geven in hoe ze (creatieve) vakken binnen een relevante context kunnen aanbieden en kunnen experimenteren met de verschillende rollen die je als docent aan kan nemen om deze processen bij de leerlingen te bevorderen.

 Naast mijn werkzaamheden doe ik de master kunsteducatie, waarbij ik mijn onderzoek richt op het ontwikkelen van creativiteit. De master is op dit moment mijn voedingsbodem. De inzichten die ik krijg door onderzoeken die ik lees, maak en ontwerp wil ik delen met een groter publiek. Hieruit is de behoefte ontstaan om deze blog op te zetten.

DROP ME A LINE

Thanks for submitting!